Question 1 :- What are the major
    applications of these Presses?
    
Answer :- These Presses are used extensively for Production
    applications for which good slide & bed alignment is essential for
    accuracy. Their rigid construction permits off-center loading
     
     Operations in which these Presses are used are:-
    
      - Blanking 
- Punching 
- Forming 
- Deep Drawing 
- Mouldings
Question 2:-What Safety Standards are generally
    followed by SANTEC While designing Hydraulic Presses?
    
Answer :- All hydraulic Presses are designed as per following Safety
    Standards:-
    
      - ANSI standard B11.1
- CE Standards for operator's Safety
Question 3:-What is the maximum Pressing Capacity
    of these Presses? 
    
Answer :- These are available with single or two-point (Connections)
    Suspensions, having one or two cylinders, & may be single, double or
    triple acting. Force Capacities generally range from 50-5000 tons (0.4 to
    44.5 MN) for conventional metal forming & blanking operations to 85,000
    tons (756.5 MN) for not forging.
     
    
Question 4:- What is the lead time for these Presses?
    
Answer :- Delivery time for these Presses depends on Capacity &
    size of the press. Normal delivery time for 5 to 400 tons Capacity Presses
    is 2 to 4 months & for higher tonnage Presses delivery time is 6 months
    to 10 months.
     
    
Question 5:- What is warranty period for these Presses?
    
Answer :- Each 'santec' machine is having warranty for 12 months
    from the date of dispatch from our Premise
     
    
Question 6:- Custom  Built Presses Can also be
    manufactured by Santec?
    
Answer :- Yes Santec manufacture Custom  built
    Presses to as per customer's specifications & requirement. Special
    purpose machines are also manufactured by SANTEC..
     
    
Question 7:- Can Santec arrange CE  Certifications
    Prior to the dispatch of the equipment?
    
Answer :- Some of the machines are CE  Marked but Not all of
    them. In case European Customer need CE- certified Presses/ Equipment. Then
    Santec will arrange CE- Certified on Extra Cost basis for the equipments
    prior to the dispatch
     
    
Question 8:- How much time it takes to get CE 
    Certification?
    
Answer :- To get CE  Certified for the equipments, the Local
    agency takes 45 to 60 Days time is issue CE- Certificate.
     
    
Question 9:- Is CSA  approval is necessary for
    Electrical Control Panel of any machine entering to Canada?
    
Answer :- Yes, it is necessary & SANTEC has close links with
    Local CSA  Agency in India & Can be arranged on Extra Cost basis
    prior to the dispatch from CSA  Agency.
     
    
Question 10:- What are the Geometrical accuracies
    maintained in each SANTEC Hydraulic Presses?
    
Answer :- All machines are designed as per following standards:-
    
      - Accuracies:- As per JIS Standards, Grade I & II 
- Safety factors:- 20 to 30% 
- Raw material / M.S. Plates as per:- IS 60-62 Grade
- Hydraulic Cylinders are made by Seamless tubes Confirming IS 2062-226
        duly ultrasonically & X- Ray Passed. 
- Chilled Cost Ram Surface hardness is 500 to 550 BHN 
- Electrical Central Panel/ Electricals as per
        
          - BIS: 85 44 & Electrical Motors Confirm to 
- BIS 325 & IP 55 enclosure.